Parcourrier

Vill du drömma dig bort bland älskbar inredning och sukta efter sådär orginella men väldigt egna möbler och tripodlampor som är alldeles för dyra? Besök parcourrier.com, men säg inte att jag inte varnade dig när du sitter där och dreglar och får magont över allt vackert du inte har råd att köpa. För det får man! Däremot måste jag tipsa om dessa vackra ljuskronor för värmeljus för endast 30 respektive 35 kronor.
www.parcorrier.com


Fredagsmyset är i full gång



Vinglaset är upphällt med en kall Bacardi Breezer, godisskålen står full och är redo att bosätta sig i min mage som egentligen är alldeles full efter en gedigen måltid med tacos. Men vad gör det en fredag, det är fredagar som är till för att njuta. På riktigt. Kvällen bjuder på medvetslöshet i soffan med min älskling som huvudstöd och en mysig komedi som kan få igång skrattmusklerna så de där endorfinerna sprudlar, eller ännu mer kanske jag ska tillägga med tanke på all dans och stohej som varit här på Tärnvägen ikväll. Nej, jag har varken varit på Zumban eller haft fest, utan det är bara vi som har lyssnat på favoritmusiken och hoppat runt som galningar för att inviga helgen. Ungefär som Ronjas vårskrik välkomnar vi helgen med dans av dess vildaste slag. Galet men underbart, speciellt när soffan välkomnar mig att ligga raklång resten av kvällen och kvida över hur mätt jag är trots att jag samtidigt trycker i mig mer godis medan min man pillar mig i håret. Ja fredagar alltså, jösses.


När man äntligen tar helg



Äntligen sitter jag på tåget. Vägen hit kändes som en evighet så att faktiskt sitta här varm och nyduschad känns nästan overkligt. Förmiddagen spenderades utomhus och både fötter och händer blev näst intill frostskadade, och kroppen tar förvånadsvärt lång tid på sig innan den frusna känslan försvinner. Men trots att jag känner mig utmattad, veckan har ju varit full av hård träning och dubbelpass, så är det fredag och faktum att jag har en hel helg framför mig får mig att helt mjukna. Solen skiner och snön ligger som ett täcke utanför fönstret och glittrar, och med Melissa Horn i öronen så kan denna fredag inte börja bättre. Jag hälsade trevlig helg till busschauffören förut, och även om det kanske gjorde mig gladast så har jag fått en annan människa att le stort från öra till öra samtidigt som jag fått det gladaste ''treevvligg helgh fena flickha!" tillbaka. Och även det är ett gott tecken på att nu är det helg!

Att sakna någon

Jag vill åka hem till min älskling och borra ner näsan i hans nyckelben tills han kiknar av skratt. Jag vill klappa hans panna tills hans ögonlock fladdrar av belåtenhet och trycka tummarna i cirklar så hans fina hud förvandlas likt en bulldogs. Jag vill trassla in mina armar och ben i hans långa kropp och sen skrika att jag vill komma loss när han håller fast mig och låtsas ignorera mig, trots att jag ser hur han smygler.

Jag vill äta tacos tills våra ansikten är fulla av sås och båda sitter med händerna i axelhöjd och grymtar "hämta papper hämta papper" med munnarna fulla av mat. Jag vill ligga med hans bröst som huvudkudde och prata tills rösten värker och skratten tar över oss. Han som faktiskt lyssnar på vad jag har att säga och som aldrig avbryter. Jag vill vakna upp till hans trötta ögon och ruffsiga kaluffs. Till hans plutande läppar på morgonen och hans febervarma kropp som inbjuder min frusna att krypa in och bli värmd. Hans trygga och skyddande armar som håller om mig och hypnotiserar mig med lycka. Jag vill hem till min älskling och göra.. Ja.. Sånt som får hjärtat att fladdra till för en stund


Att skratta tills halsen värker

Vilken fantastisk dag jag har haft! Inte nog med att vi lekt lekar hela dagen i gymnastiksalen, spelat spökboll och gjort lekar som tagit oss tillbaka till högsstadiet och fått våra kroppar att vika sig av skratt, så har vi haft en otrolig lärare. Vid första anblicken förstod vi inte riktigt vad det var för speciellt denna hästsvansprydda snubbe i trettioårsåldern skulle göra med oss, men så fort han satte igång flödade inspirationen. En människa som lämnar sådana avtryck är helt otrolig enligt mig, och hans målande exempel och hysteriskt roliga beskrivningar fick mig att ramla av bänken så mycket jag skrattade. Jag höll mig om magen vid vissa tillfällen och trodde jag skulle gå av så mycket jag skrattade. Helt otrolig alltså. Men bortsätt från hans underhållande personlighet så genomförde vi olika bollövningar, basket, fotboll och lite handboll. Vi trixade, passade och fick göra övningar som tro det eller ej utmanade oss alla. Även killarna med deras stolta uppsyn över att äntligen slippa dansa och få "idrotta på riktigt".

Efter flera timmar med hög puls, högt tempo och en hel del svett landade jag precis innanför dörren. Jag ska skriva en reflektion om dagen och sen blir det Bodycombat med Lotta. Jag har ingen som helst aning om hur jag ska orka boxa och sparka efter denna dag, men jag får helt enkelt ta fram min inre krigare och bara gå på't igen ;)

Bollsport



Nu kilar jag iväg till skolan för att ha bollsport i campushallen hela dagen! Ville bara visa hur bra jag matchar idag också, haha not. Men ibland behöver man faktiskt inte matcha allt och tur är väl det ;) Hoppas ni får en underbar dag! Pöss :)


Träningsneeerd

Två timmar efter ett underbart pass Bodypump och mina ben skakar fortfarande. Måste bara tala om för er därute som inte kör Bodypump vad mycket ni går miste om! Mesiga skivstångspass räknas tyvärr inte (förlåt älsklings-Frida jag vet att du kör det och du är grymt duktig) men den enda riktiga träningen som ger maximal effekt är Les Mills Bodypump. Testa testa testa, jag lovar att ni inte kommer ångra er! Du bränner fett, bygger muskler och utsätter dig för mjölksyra under hela passet. Och musiken, åh ursäkta geek-varningen nu, men musiken är oslagbar! Mer peppad kan du inte bli, och Les Mills koegrafier är bäst bäst bäst. Speciellt med en grym intruktör. Anders på World Class är så grym och peppar så hårt att jag nästan höll på att svimma förut, och då har jag ändå kört Bodypump i nästan 5 år. Han är så tuff och bara hans närvaro fick mig att öka på varje muskellåt, och den svettmängd jag producerade trodde jag inte var fysiskt möjligt. Så kom igen tjejer, ni kan svettas mer än ni tror! Men framförallt, ni kan alltid blir mer vältränade ;) Sen får vi ju inte glömma Bodycombat, Bodystep och Bodyjam! Och hey, alla tycker om olika pass och olika sorters träning, men ge det en chans i alla fall :)


Grönt är skönt

Det värsta med onsdagar i Linköping är att det inte är lill-lördag här då. Här är det torsdagar som gäller om du vill utan skam dricka ett oskyldigt glas vin eller varför inte gå ut för några glas. Här är det alltså torsdag som gäller, som ligger alldeles för nära fredag och skulle alldeles förstöra fredagens magik om den användes som lill-lördag enligt mig. Men vad vet jag. Mina åsikter kommer och går fortare än du kan säga hjälp och jag har bättre sent än aldrig förstått det otroligt vackra med olivträd, och kan inte förstå hur jag inte uppmärksammat detta tidigare. Ni förstår, varje vecka är jag den andra olik. Så bli inte förvånade om jag står på baren och utför någon slags fylledans på torsdag och anser att "torsdagar is the shit". Men något som är säkert är i alla fall hur magnifika olivträd kan vara.


Att vilja något mer än allt annat

Jag kunde verkligen inte somna inatt, det kanske berodde på att jag inte tillät mig det och varje gång ögonlocken ville vila sig var jag där och ruskade om mitt trötta huvud. Men, anledningen var att jag har inrednings-tokan, jag har inredning på hjärnan! Hittat perfekta budgetsidor med så mycket vackert att jag vill gråta, både för dess skönhet men också för att mitt konto ekar tomt. Det ska bli skönt att börja extrajobba i mars för jag behöver verkligen släcka mitt inredningssug. Så länge tänkte jag vara kreativ och skapa själv, köpa vacker spets och ståltråd, pärlor och sammetsband som är så sammetslena att det måste gå att göra något vackert av det. Och gällande allt vackert jag hittat så får jag dela upp det och köpa lite i taget, tänka "student" och ha tålamod. Men helst av allt vill jag köpa allt nu med en gång på sekunden, styla och matcha tills ögonen smälter. Jag vill göra en hörna så mysig och inbjudande att kroppen vill bo där och njuta för evigt. Jag vill skapa en trygghet, någonstans där jag kan ligga och lyssna på Melissa Horn på högsta volym och känna att jag är jag. Jag behöver ett hem.




På min önskelista

Nu ska jag hem till Jossan för lite mys, är helt slut efter intensiv kondition på gymmet och känner bara för att riktigt slappa ikväll! Bjuder på lite ögongodis sålänge, dessa tre vackra ting vill jag ha till min nya lägenhet så fort plånboken bara tillåter. Nej nu måste jag rusa, hem till Jossans überfina sekelskifts- lägenhet på 90 kvardrat mitt i stan, inte alls avundsjuk! ;) ♥



Plugg, träning och mys :-)

Det finns inte många känslor som slår den när man kan stryka ett streck över sina ångestladdade "todays to-do's". Har skrivit klart alla småarbeten och litteratur-reflektioner som ska varit gjorda den här veckan och min vilopuls sjönk genast. Alla viktiga mail är skickade och nu har jag bara ett arbete kvar på tre sidor att göra med inlämning nästa vecka, så no stress här inte! Jag kan inte riktig bestämma mig om jag ska dra till gymmet och springa och köra styrketräning eller om jag ska lägga mig i soffan och se en film. Allt eller inget liksom. I svåra val som dessa brukar det vara klokast att springa bort till gymmet, intensivträna hårt och sen kraschlanda nyduschad i soffan framför en film. A win-win situation liksom.


Internatet

Hej alla underbara, hoppas ni haft en bra alla hjärtans dag! Själv har jag spenderat hela dagen i skolan med först två timmar teori och sen en mysig lunch med Jonna. Därefter hade vi tre timmar lek i Campushallen och skrattade ihjäl oss åt hur dumma vi såg ut. Efter skolan gick jag till gymmet och körde en timme kondition och nu ligger jag i sängen alldeles matt i hela kroppen. Tänkte bjuda er på ett bildspel innan jag somnar, Ben i vår klass stod ju för fotograferingen under hajken och idag i skolan fick jag ett usb med alla bilder, så självklart tänker jag dela med mig av dem här på bloggen! Enjoy! :)



Jag med mitt matlag i släptåg under vårt första möte med internatet, frågan är varför vi går på led som en annan hajk-nörd?



Vi rullade dit i snygga LiU-bussar.



Jag sprudlar av glädje medan Cissi ser helt skräckslagen ut.



Vi slapp tyvärr inte gräva för att vi var tjejer. Jag som tyckte det var ett utmärkt argument för att slippa!



Rebecca och jag bygger en eldstad.



En av alla hundratals samlingar.



Emma, jag och Madde på en av våra promenader ut i skogen.



Fikapaus en timme efter frukost, vi var inte jättepeppade om man säger så.



Jag och mitt danslag förbereder vår dans vi ska hålla ute i snön!



Ser ni våra sjuka skills eller..!?



Ja, en snöstorm stoppade oss knappast.



Vi lagade mat i stormkök.



Här har jag på mig två underställ, tre överdragsbyxor, tre ulltröjor, en jacka och en dunväst över. Hyffsat fet.



Hyffsat svårböjd.



Jag och mitt baklag bakade sockerkaka i reflektorugn och krabbelurer på muurikka.



Jag hade en väldigt praktisk osthyvel som stekspade.



Asså ser ni explosionen? Skratta inte, jag kan baka, men det här var så sjukt svårt!



Det var typ femtontusen grader så det mesta brann upp, men några hann jag rädda.



Vi kom på att vi borde lyfta av muurikkan från elden.



Och jag höll seriöst på att dö av rökförgiftning.



Jag står och konstaterar hur våra bakverk ser ut som inre organ.



Lite snöbollskrig hinner man alltid med!



Lisa tog åt sig äran åt någon annans kortspelsbygge ;)



Och Johanna ville bara vara med på bild.



Jag borde inte lägga ut den här groteska bilden på mitt osminkade face och en allt annat än sexig ställning jag fick till där, med fortfarande två underställ under mysbyxorna och Eriks tröjor packade. Men den bjuder jag på!



Mys i sovsäckarna!



Jag, Emelie och Daniel :)



Vi gick på ljusvandring i skogen under fullkomlig tystnad.



Haha, visst får man en känsla av att jag hade med mig en personlig fotograf eller något där under dagarna?


Kvinnor är från Venus och män är från Mars

En intressanta sammanfattning från dagens lästa kurslitteratur: flickor når vuxennivå i 17-årsåldern och pojkar i 20-årsåldern. Detta har legat nära oss tjejer i våra argument mot och för att inte tala om i försvar mot killar genom åren, inte minst genom grundskolan där det väldigt tydligt var killarna mot tjejerna. Även om det är ett självklart påstående (men som klingar gott i öronen) så undrar jag inte om det ibland tar ännu längre tid för vårt motsatta kön att uppnå en vuxennivå? Tänk er till exempel ett så lågt skämt att man vill gå under jorden och hänga sig, kan likaväl få killar att skratta höhöhö, och vi tjejer kommer nog aldrig förstå hur det under några som helst omständigheter skulle kunna vara roligt.

Erik är min allra bästa vän, han är min vackraste skatt här i livet och han är den jag aldrig någonsin vill vara utan. Jag älskar honom så mycket att det gör ont och han gör mig så lycklig att jag ibland bara vill sväva på moln! Men sen finns det ingen i hela världen som kan göra mig så arg att jag bara vill slå in pannbenet på fanskapet. Under vissa bråk har jag föraktat honom så djupt att jag velat köra över honom med en stulen lastbil. Nu har jag turen att ha ett förhållande där vi bråkar förhållandevis lite (peppar, peppar) och hur det än är möjligt så skiftar vi från totalt omogna till fullt ansvarsfulla då vi alltid löser våra diskussioner med en gång. Vi går till exempel aldrig och lägger oss ovänner och försöker i den mån det går att hålla vårt tjaffs runt femton minuter rent praktiskt. Men det är konstigt hur någon som gör mig så lycklig samtidigt kan vara utlösningsfaktorn till att jag blir en potentiell mördare.


I find it kind of lovely but I fund it kind of sad

Underbara söndag! Jag och Erik har promenerat runt i stan i det vackra vädret och kollat på min lägenhet jag får nästa vecka och som även Erik kommer tillbringa massor med tid i, för att inte tala om hela sommaren. Vi har myst i soffan, haft hundra skratt-attacker och försökt övertala varandra att stanna kvar / inte åka hem. Söndagar är förbannat mysiga men när det innebär ännu en vecka utan att ses så blir det både glädje och sorg. När Erik åkte hem gick jag & Lotta och körde BODYPUMP och efter dusch, middag och plugg sitter jag nu och inväntar Solsidan :-) Hoppas ni haft en underbar helg!


Hajken

Igår kom jag hem från hajken och att få ställa sig i duschen var fantastiskt. Jag luktade eld och rök på flera meters avstånd och håret fick tvättas otaliga gånger innan jag kände mig hel igen. Dagarna på internatet har varit lika fantastiskt roliga som jobbiga. Utedass och vildmarksliv är inte det jag föredrar direkt, men jag har lärt mig så otroligt mycket! Jag har huggt ved med yxa, gjort upp eld, lagat mat utomhus varje dag, bakat över eldstad, behärskat kniv och sovit i sovsäck med 24 andra härliga idrottslärarstudenter. Vi har dansat, suttit vid lägerelden, promenerat i skogen och haft lektioner i naturen. Vi har suttit uppe sent och spelat kort, vikt oss dubbla av skratt och sovit tätt ihop. Jag har dominerat i kortspel, gråtit av skratt så många gånger att jag varit helt blöt om kinderna. Man har varit osminkad och frusen, skakat om natten och sovit fruktansvärt dåligt. Gått upp tidigt och ätit frukost, varit ute hela dagar och klagat på vädret. Vi har samtidigt kunnat hålla oss varma, lärt oss hur man ska klä sig, sovit sex timmar i streck vilket var rekord, och skrattat åt alla som snarkat. Jag har pratat i sömnen och gjort konstiga yogarörelser, och vi har legat i sovsäckarna och haft tjejsnack. Det bästa har varit kvällarna, har inte skrattat så gott på väldigt väldigt länge. Och att naturen lugnar själen, lindrar stress och ångest? Absolut.


Gårdagens



Igår slängde jag på mig syrrans jeans och vackra tunika från Odd Molly, är det ljuvligt att bo hos syrran eller vad? ;) Dagens klädsel blir desto mindre glamourös om man säger så. Det tar emot kan jag tala om. Understället ska på och regnbyxorna över det, plus en ryggsäck. *Sväljer* Ryggsäckar är min största mardröm men det låtsas vi inte om nu. Jag tänker into the wild trenden, lite bohem sådär. Hoppas ni får en bra vecka så hörs vi på fredag om jag inte lyckas smuggla undan mobilen och skicka iväg ett inlägg till er mina trogna vänner som så snällt vill ta del av mitt liv varje dag och mina ord som jag älskar att skriva ner :) Och tänk lite extra på mig imorgon natt, då ska det snöa och bli - 8 grader. Halleluja!

En tisdag

Tänk att en sådan ruskigt seg dag kunde sluta så pass bra. Hunnit med mys hos Josefina med massor av tjejsnack, så underbart att prata ikapp sig med den tösa. Hon är en sådan vän jag skulle kunna prata iväg veckor tillsammans med. Det finns liksom inget stopp och det är så himla härligt. Här hemma hos Lotta har det serverats köttfärssås och spagetti, och nu ska jag ta en dusch innan jag kryper ner i sängen och läser. En tisdag kunde inte ha slutat bättre :)

Imorgon går jag under jorden och blir borta i tre dagar, är tillbaka igen på fredag. Vi som läser idrott ska iväg ut i skogen på hajk och sova utomhus under vindskydd. Vi ska laga mat över eldstad och leva vilt helt enkelt. Min största bävan just nu är hur jag ska kunna gå utan att duscha och tvätta mitt hår. Jag tvättar håret varje dag nämligen, utan undantag, och att gå och lägga sig utan en dusch är bland det värsta jag vet. Men vem vet, jag kanske kommer tillbaka som en ny människa, som inte är lika ytlig och börjar spara ut hår under armarna som en riktig hippie. Nej vet ni vad. Planerna på fredag när jag kommer tillbaka är en lång dusch, bodypump & relax med Lotta. Dessutom kommer Erik hit då, längtar ♥


Drottninggatan here I come

Efter att ha fyllt i hundra papper på jobbet och fått snygga arbetskläder (höhö) åkte jag och mötte upp hyresvärden som visade min framtida lägenhet. Jag fick den!! Och den var superfin!! En liten etta på 22 kvadrat med pentry och kaklat badrum. Den ligger på femte våningen med vita väggar och vita dörrar. Och nu till det bästa... Den ligger på Drottningsgatan och det är sinnes sinnes centralt och bara helt jävla perfekt! Så kommer ha nära till gymmet, nära Lotta och nära Jossan. För att inte tala om nära krogen, nära shopping, nära allt. Jag får den redan den 21:a, alltså om ca två veckor. Är så sjukt sjukt glad! Hyran är bra också, och även om jag inte kan leva det lyxliv jag och Erik kunnat leva det här halvåret med vår hyra, så kommer jag nog kunna smyga in lite vardagslyx trots allt ;-) Nu vill jag bara sätta igång och göra fint i mitt nya hem ♥ Med till exempel den här ljuvliga ljusstaken från ofeliashus.
www.ofeliashus.se


Wish me luck!



Har precis ätit frukost och gjort i ordning mig, och snart ska jag promenera in till stan och köpa det sista inför hajken. Därefter åker jag iväg till nya jobbet för informationsmöte, och så fort det är klart ska jag tillbaka till stan för att gå på lägenhetsvisning! Håll alla era tummar nu för att den är fin, för läget är så in i bomben bra så jag blir världens lyckligaste om den blir min! Dags för att ta itu denna dag, första stoppet: Stadium! Se you later :)


Att ha haft helg



Jag har haft en underbar helg med Erik. Vi har sprungit runt som två barn, busat och fjantat oss tills grannarna undrat vad som försegår där på nummer 315 egentligen. Vi har haft maraton i pussar och sagt att vi ska träna men hamnat ihoptrasslade i soffan istället, oförmögna att både träna och röra oss. Vi har gjort potatis och purjulöksoppa med elvisp och grädde, ätit massor av lösgodis och legat och läst i våra favoritböcker. Promenerat strax före åtta en lördagmorgon och hållt tummarna när jag skrivit tenta. Skrattat åt mina blonda kommentarer som hoppar som grodor ur min mun, förundrats över mina icke-existerande hjärnceller och vad de tänkas kan ha tagit vägen. Jag har invigt min nya kjol från Vila och dansat balett för Erik, chockerats över att mina tår fortfarande går att slå piruetter på (trots alla år som gått sen jag var gymnast). Ja, vi har lekt och roat oss och helt glömt bort att vi är 22.


En kväll i lördags

Vi tillbringade kvällen på Kungsgatan 1, med underbar personal och magiska drinkar. Skrattade bort flera timmar och mötte sedan upp Richard och Malin. Vi hade det så trevligt man bara kan en natt med bacardi breezer och härliga människor, och utan att vi hann förstå det så blev klockan stängning och vi förstod inte alls vart tiden hade tagit vägen. Vi var ju redo för att gå vidare! Men efter lite sunt förnuft kom vi på att med ett stängt Örebro är det lika bra att ta taxi hem. Och väl hemma när jag låg där i soffan och vi hade satt på en dvd, med täcket lindat runt kroppen och med min älskling bredvid så var jag väldigt glad att vi inte var på efterfest på andra sidan stan.


Att bli omstoppad



Finns det någon skönare känsla än att vara sådär riktigt ordentligt omstoppad? :)

I'll be back

Haft en underbar helg i Örebro, snart åker jag tillbaka till Linköping för att möta en fullspäckad vecka och jag ska bjuda på mer uppdatering då! Nu ska jag läsa kurslitteratur om träning och kondition, och pussa på min baby innan det är dags att åka till tåget. Vi hörs senare mina trogna läsare ;) Har massor att dela med mig av! Puss

Centbridge he said

Flera har svarat på en annons jag lagt ut om önskat rum eller lägenhet att hyra, men what's up med endast killar som hör av sig? Råkade jag sätta in annonsen under fel kategori eller? *blink blink* Nevars. De är väl lika desperata som alla andra efter att spara pengar på någon annan. Frågan är hur fräscht det hade varit på en skala att dela en 4:a med två killar? Nej tack. Dagen har spenderats med plugg, varje dag är den andra lik. När ska det hända något häpnadsväckande roligt egentligen? Kanske imorgon efter att min tenta är gjord. Då blir det FÄST kan jag löva! Ska inviga lite nya kläder och göra delicious goda glassdrinkar har jag lovat Erik och Andreas :) Det är drinkarna jag har lovat att göra alltså, inte att inviga nya kläder ;) Nu ska jag fortsätta plugga, sedan städa lite och därefter åker jag till Örebro och där kommer jag stanna till måndag. Som jag längtar efter min älskling!


When Im sad I stop being sad and be awesome instead

Rubriken talar för sig själv. När jag är ledsen lurar jag mig själv att vara glad tills jag blir glad. Lura dig till framgång, lura dig till lycka! Ibland kan det vara befirande att begrava ansiktet i kudden och tjuta högre än en kärring på amfetamin, men när man inte orkar må dåligt mer så är det bara att fejka glädjen tills blir glad. Fake it till you make it. Vem som än kom på det ordspråket är en smart jäkel :) Och de borde man ha med sig i alla sammanhang här i livet. Jobb, skola, relationer, sport. Jag klarar allt. Även när jag inte kan något så klarar jag det för jag lurar mig själv att jag är grym på det. Så fake it till you make it. För er tjejer borde det inte vara några problem, hehe ;)

Och för övrigt vill jag bara konstatera (efter att ha haft lite tjejsnack med en tjejkompis) att hade killar fått testa på att vara tjej om ens för en dag, hade de blivit knäckta av alla de känslor och hormoner som strömmar genom våra kroppar. Om de ens hade en susning om hur jobbigt det kan vara att helt plötsligt ha stora krokodiltårar som bara vill ut när vi minst anar det, eller när en irritation tar över vårt humör sådär en vecka i månaden och förvrider våra söta små ansikten till sura citroner. Vi gör det inte frivilligt. Så killar som tycker era tjejer är känsliga, ta lite hänsyn for christ's sake!


Runaway baby

Försöker lösa ett tal men varje gång jag försöker drar blicken sig bort mot boken och även om jag håller kvar kroppen så försvinner tankarna och hjärnan vägrar att samarbeta. Jag ger upp! Efter att ha suttit och pluggat hela dagen börjar det krypa i benen på mig och rastlöshet botar man bäst med träning! Så kilar ner till gymmet nu för kondition och styrka. Förstår inte alls vitsen med att ha vilodagar när det är så skönt att svettas till låtar som S&M och Runaway baby ;) LATER!
www.emeran.blogg.se


I told you to be patient I told you to be fine

Förra inlägget kan ju ungefär slänga sig i väggen kort och gått. Mina låga förväntningar på lägenheten var inte tillräckligt låga. Att se en potential att skapa ett rum i spets och romantik var inte bara ett önsketänkande, utan blev också lika sannolikt som att jag skulle tillbringa en endaste sekund mer i det huset. Ja, ungefär så illa var det. Jag vet att jag är pedant, men inte ens Död Mans Kista hade velat bosätta sig där! Efter att ha ringt besiktning som kom dit och konstaterade att ingen flyttstädning hade gjorts erbjöds jag pengar i ersättning. Med femton klumpar i magen godtog jag detta och begav mig till affären för att fylla en korg med rengöringsmedel. Mitt i kassan ringde Lotta, som efter att ha fått flertal primitiva känslo-sms av mig, gav mig kommando "stanna där, jag kommer med en gång". Med detta sagt släppte jag allt - bokstavligt talat. Jag lämnade korgen med alla varor och bara gick. Känslan av att ha blivit räddad från min egen död går inte att beskrivas bättre. Lotta hämtade upp mig och vi slirade demonstrativt in utanför hyresvärden och Lotta uppmande mig att säga upp lägenheten. Detta sagt detta gjort! Därefter besökte vi lägenheten så att Lotta skulle få se hur pass äcklig den var, vilket jag fick bekräftat då Lotta knappt hann in innan hon sprang ut därifrån med kräkkänslor.

Efter en skrattattack åkte vi till en annan lägenhet som jag fått nycklarna till när jag var och sa upp lägenheten. De hade en som flyttat ut dagen innan och ville jag ha den så kunde jag få den med en gång, kanon tänkte vi! Har dessutom bott där under mitt första år i Linköping (kommer ni ihåg mitt korridorsrum jag hade?) så hoppet was back och vi åkte för att kika på den. När jag låste upp dörren och rummets stank välkomnade oss var jag alldeles för ledsen för att gråta. Vi började garva. Det låg gamla strumpor i hallen, dammtussarna var större än själva mig, sängen var täckt av tusentals små svarta krulliga hår, gamla schampooflaskor låg kvar - vi blev nästan oroliga att någon bodde kvar - och utan att behöva säga mer förstår ni att det var katastrof. Med noll energi och överseende slirade vi tillbaka till hyresvärden, la ut vår besvikelse och gick därifrån. Istället för att sörja så firade vi, vi åkte hem och åt pizza, tog ett glas vin, köpte godis och kollade på en tjejfilm :) Jag är oerhört glad att vi gjorde som vi gjorde, tanken att jag skulle sova där igår fick mig att börja gråta. Jag vill inte bo i sunkiga Ryd, deras standard på lägenheter är fruktansvärd och att man inte ens kan få en ren lägenhet är katastrof med tanke på den höga hyran. Det lite komiska är ju att jag nu betalar närmare tre tusen för att slippa bo där. Haha.

Nu ska jag söka ett rum eller en etta utanför Ryd, helst i stan eller i närheten av centrum, och tills dess bor jag kvar här hos syrran. Så var det med den historien ;)

Mitt mål

För tillfället känns det väldigt svårt att ombona ett rum på 20 kvadratmeter med en studentinkomst och med en lägenhet i Örebro som tar upp alla möbler och all inredning jag äger i åtminstånde 4 månader till. Jag får läsa massvis med böcker nu när jag inte kommer ha någon tv och köpa smart förvaring i form av vackra askar och göra den lilla ytan så mysig som jag bara kan. Mitt mål ser ungefär ut såhär som på bilden nedan. Ingenting är omöjligt. Snart ska jag cykla bort till en second hand butik och leta fynd. Därefter hämtar jag ut nycklarna till nya lägenheten och är redo att ta på handskarna för att dränka rummet i klorin och ajax och skrubba bort alla spår av tidigare bosatta människa ;) Puss
 


Dagens

Dagen har spenderats först i skolan, vi har planerat mat inför internatet nästa vecka och fått tips om hur vi ska klä oss för att palla kylan när vi ska sova utomhus. Jag måste köpa sådana där värmande "trosor" som värmer buken och bålen. Jag kommer vara smokin' hot med andra ord! Nu sitter jag skräddare i soffan hemma hos syrran och pluggar matte, OC är på i bakgrunden och jag ska alldeles strax göra mig en ostsmörgås och ett glas Oboy :) När Lotta kommer hem blir det träning på World Class och sedan blir det packning! Imorgon får jag nämligen nycklarna till lägenheten och alla kläder ska packas. Spännande! Undrar om det kryper maskar på golven som i Jonnas korridor, eller råttor som i Lottas gamla korridor? Oh my, jag kommer dö.

                                  Invigde min nya topp från Vila idag, endast 75 kr på rean!
www.emeran.blogg.se


RSS 2.0