Hemma på tärnvägen

www.emeran.blogg.se
Kom hem till Tärnvägen igår och möttas av hysteriskt mycket folk, pumpande musik och bilar med diskokulor på taken. Självklart så joinade vi! Och trots ett antal glas vin igår var jag uppe i ottan imorse. Ska nämligen försöka få upp Erik och dra iväg oss och spela tennis i 2 timmar, jag vill svettas!!! Vädret är perfekt, solen skiner och det är vindstilla, tennis utomhus får det bli! Resten av dagen bjuder på grymt Valborgsfirande, solning på gräsmattan, grillning och party hos Linda & Jerker. Nej klockan är redan 8, dags att sätta igång här så man kan bättra på brännan vid 11-tiden.. ;) Glad helg på er! :)

I was born to do this

Blev brutalt varnad inför klasserna jag skulle ha idag, och jag blev inte bara varnad för att eleverna är stökiga, utan att de dessutom inte kan hantera vikarier. Förra vikarien hade de spottat i ansiktet - och detta fick jag veta imorse. Klasslärarnas oroliga ansiktsuttryck gjorde mig ju inte lugnare direkt, men jag beslutade mig med en gång att inte låtas knäckas! Supertaggad och full av positiv energi genomförde jag (hur det nu är möjligt) de bästa idrottsleltionerna! Och lyckan jag känner nu är enorm, jag har verkligen haft den bästa dagen och eleverna var såå goa! Alla var så enormt duktiga och allt gick så bra bara att jag kan inte fatta att de var samma elever som lärarna varnade mig för. Killarna kramade om mig efteråt och sa att jag var den bästa vikarien de någonsin haft, och jag fick nästan hålla tillbaka glädjetårarna. Läraryrket må vara de mest krävande, men det man får tillbaka av eleverna är ovärderligt.



Förra veckan hemma i Göteborg


Maniac on the floor

Har haft en sjukt intensiv dag! Efter en hel dag i en idrottssal med galet speedade elever som gapat halsarna av sig har jag gymmat, kört 45 min kondition och 30 min styrka, kommit hem och avnjutit sushi och tagit en lååång dusch. Blev tillfrågad att vikariera som idrottslärare imorgon och självklart svarade jag ja, så nu ska jag ladda upp med lektionsplanering och tagga inför att vara ensam idrottslärare imorgon med ryds kidsen en hel dag. Hur ska detta gå?! Spännande! Hörs vi inte imorgon ligger jag väl i något omklädningsrum med en sax i ryggen..


Mi amore vole fe yah

Att ha en perfekt ledig måndag är nästintill skrämmande bra. Den kommande veckan och dess ansvar som väntar passar inte alls in i den lata tillvaron jag har skapat! Klev motvilligt upp imorse vid åtta för att skriva klart mina sidor om konflikthantering bara för att sedan kunna ligga ute i solen och läsa hälsotidningar medan tvätten skulle bli klar. Njöt av värmen tills svetten rann och cyklade därefter iväg till träningen och körde en timmes bodypump. Svängde förbi Lottis efteråt där vi avnjöt ett glas rött på balkongen, och nu sitter jag hemma och tvingar i mig min proteinshake som är det värsta jag vet men ack så nödvändigt. Nu väntas mental förberedning inför praktiken som inleds imorgon och det görs genom att äta makrillsfilé i tomatsås och morötter framför Vänner. Kvällen bjuder på saknad av det värsta slag och vårkvällar som dessa vill jag ju bara ha dig vid min sida..


Älskar denna söta vårjacka från Odd Molly


Ångest kan man ha en annan dag

Kurerar ångest med att planera veckans studier, för om man saknar all motivation till att plugga kan man i alla fall planera att man ska plugga och därmed lindras den där pressande värken i magen. Bortsätt från gammal hederlig söndagsångest så försöker jag bli frisk en gång för alla, och med en veckas praktik framför mig så måste jag verkligen bli frisk så all fokus kan läggas på att kunna genomföra roliga idrottslektioner med barnen. Men nu ska jag förtränga den där söndagsångesten och istället ta mig ut i kvällssolen för att njuta av en söndag med egentid och en hel drös av cougar town-avsnitt som väntar på mig. Bästa! Och appropå bästa så har jag i veckan tillbringat lite syskontid med en lillasyster som växer alldeles för fort och som jag saknar alldeles för mycket. Men trots att hon växer ifrån mig och säger "helvete" (vilket slår mig baklänges varje gång eftersom hon i mina ögon fortfarande är tre år) så är det i alla fall ett gott tecken att hon fortfarande kan kalla mig sin bästa vän. ÅÅÅH KÄRLEK!


Livet

Linköping har haft sommar och skrivandet har därmed fått lida, det mesta har faktiskt fått lida när jag tänker efter och solen har nog den inverkan på mig. Varma strålar och bara ben kidnappar mina tankar och för mig till en tid där studentlitteratur och portfolioarbete inte existerar. Tisdagen spenderades vid Stångån med sushi och bacardi breezer intill vattnet, och för att i timmar bara kisa upp mot solen och lyssna på lekande barn i bakgrunden gick den dagen förbi och lämnade efter sig en stenröd bränna som minne. Gårdagen bjöd inte på lika bra väder, men kvällen kunde spenderas ute med ett glas vin för åtminstonde en stund, och jag har redan hunnit inviga flera par sommarskor och har därmed även flertalet skavsår på fötterna. Precis så det ska vara med andra ord.. Nu däremot vankas GÖTEBORG och en helg med KARIN!



Underbara måndag

Vackraste vädret, har bara läst böcker och lapat sol hela dagen. Livet är bra underbart dagar som dessa. Har legat på gräsmattan och blivit solbränd och det är svårt att tänka sig att det låg snö på marken för bara några veckor sedan. Jag har perfekt utsikt från innegården ut mot vägen där människor i alla olika sorters former promenerar förbi och jag har kunnat underhålla mig med att bara ligga och iaktta världen utan att själv behöva vara delaktig. Hur ska jag klara mig utan denna härliga studenttid då en måndag kan tillbringas i solen med färska jordgubbar och favoritmusiken i öronen? Sinnes.. Nu ska jag powerwalka iväg till gymmet för att köra en timmes bodypump med en energibomb till instruktör, och denna förkylning ska härmed dödsförklaras! Jag laddar även upp inför varma kvällar på beachvolleyboll-planen, på tennisplanen och på cykelbanorna med ett par inlines. Denna årstid alltså!!!
www.emeran.blogg.se


Att fira söndag med världens bästa



Kom precis hem från en underbart mysig kväll hos Malin. Vi har druckit vin på hennes balkong och blivit brända på bara ena kinden, och pratat så mycket skit att jag är alldeles slut nu. Vi dukade upp tapas med rotfrukter i ugn, gravad lax, oliver, mango, melon och ännu mera vin och matkoman var till slut gigantisk men oj så värt det var! Sex timmar mat och rödvin senare och jag är nu hemma och ska somna som en stock framför Vänner är det tänkt, och imorgon vankas en frisk vecka och det är dags att gå all in med träningen. Är ni med mig?!


Att njuta trots en förkylning from hell

Åh! Vilken fin helg jag har haft. Tagit morgonpromenader, sovit alldeles för länge, druckit rödvin i solnedgången, kollat på film efter film och nu avslutas söndagen med klarblå himmel och 15 plusgrader. Björkarna börjar sakta trycka ut små gröna blad och andra träd som jag inte vet namnet på har slagit ut små rosa knoppar och nu är det bara en tidsfråga innan det sker en grönskande explosion och hela kroppen pirrar vid blotta tanken! Nu ska jag ut och läsa kurslitteratur i solen, ringa och babbla med en vän och dricka en liter Loka.

Sådär lagom avkopplande.


Skofetischist



Testar nya skorna som kom på posten idag, och Erik känner sig genast hotad av min abnorma längd och jag, ja jag är bara totalt förälskad. Det är något särskilt med det kvinnliga könet och hennes förmåga att bli känslomässigt bunden till skor. De ger så mycket kärlek helt enkelt! Nu ska jag krypa ner i sängen bredvid kortisen på etthundraåttiosju centimeter och trassla in mina armar och ben tills vi bildat en kokong med täcket medan Yes Man alá Jim Carrey får våra skratt att bubbla. PUSS!

Världens bästa utbildning

Drog mig upp och iväg till skolan imorse trots att mina ben knappt ville trampa cykeln framåt, och trots att mitt huvud släpades några meter bakom och blicken fladdrade i kors av utmattning. Jag uthärdade nästan 8 timmar i skolan och jag är så glad att jag orkade mig iväg för jag har haft en otroligt givande, inspirerande och rolig dag tillsammans med min underbara klass och en grym lärare! Han är helt otrolig. Vi har övat konflikthantering och skapat lektionsdilemman i idrottssalen, vi dramatiserade och jag som var sjuk har kunnat observera och reflektera så jag är alldeles utmattad nu. Jag och Jonas har suttit på bänken och flamsat så mycket och jag tror seriöst jag har skrattat mig igenom hela den här dagen. Nivån har varit lite halvlåg sådär och skämten har urartat ju tröttare vi blev och vi blev bara flamsigare och flamsigare. Vår klass alltså.. Någon bokstavskombination har dem ju! Nu när jag landat här hemma känner jag hur feberförkyld jag faktiskt är och det ska bli underbart med en pojkvän som snart kommer hit och kan ta hand om mig :) Men ett glas vitt på en uteservering hade inte suttit fel!


No strings attached

Nu får det vara slut på det här godis-stoppet, min kropp skriker efter näring och inte är det i form av några torkade russin, utan här gäller sockerchock som dövar smärta och lindrar den där känslan av hur synd det är om en sjukling. Så nu dyker jag ner i en nyinköpt godispåse med endast två sorter i bara för att jag älskar just de sorterna mer än något annat och jag tänker inte ha dåligt samvete över huvud taget. Nu ska jag se klart på filmen, nyduschad i en renbäddad säng, och med Ashton Kutcher i huvudrollen. Är man sjuk så är man.


Pain

Har precis landat efter en snabb sväng på stan och ett besök i tvättstugan. Kör på en slapp outfit idag med vattenkammat backslick i hopp om att se sådär frisk och fräsch ut. Men när jag kom där som en flåsande flodhäst på cykeln och med en hosta som påminner om digerdöden så är det tvek på om jag verkligen fick till den där fräscha looken. Nej usch, jag känner mig snarare som ett stycke kött hunden har släpat in! Nu blir det honungsvatten och film i myskläderna istället ;-)



Just follow your heart

Det sötaste att sova i nu, underkläder från odd molly. Min vita mysdress från odd molly på det och det fattas bara en kaffe på altanen i solen med honungsyoghurt och havrefras. Det är sommar för mig. En göteborgsposten att bläddra i och några grässtrån som letat sig upp mellan altanens springor och kliar mig på tårna.. Nu sitter jag istället här med håret på sned i en ställning som ska föreställa normal. Har blivit smittad med sjukan också, halsen motarbetar mig och jag som hade bokat upp mig på tre pass idag. Uppsatsen ligger framför mig och regnet trycker utanför. Inget påtagligt regn, bara sådär disigt och fuktigt så man vet att det är där utan att man egentligen ser det. Och inte bara min uppsats, utan även sommaren känns plötsligt väldigt långt borta. Men som tröst har vi detta ögongodis så länge:


 


Tisdag



Har hämtat upp sushi på vägen hem och ska nu avnjuta lite tisdagsmys innan jag börjar med min uppsats. Har varit och flängt runt på alla bibliotek i Linköping för att få tag på all ny kurslitteratur, och skam den som ger sig! Fick äntligen tag på böckerna och det är det bästa studenttipset jag kan ge - låna böckerna! Du sparar flera tusenlappar även om det blir svettigt att cykla fram och tillbaka och leta mellan hyllorna ;)

Har hunnit med grupparbete med gruppen imorse också och vi planerade en lektion vi ska hålla i imorgon, men sedan gled ämnet iväg lite och vi började prata om läraryrket och alla konflikter vi kommer tvingas möta och hantera. Vi pratade om hur poliser och lärare är den yrkesgrupp som möter mest konflikter men poliser slipper se personerna varje dag och varje år, de behöver bara spärra in dårarna ;) Sen pratade vi om hur över 30 % nyexade lärare sjukskriver sig redan första året när de kommit ut som lärare så nu har vi såndär härlig prestationsångest och en lätt panik. Hur samarbetar man med en elev som totalvägrar och visar fingret till exmpel? Det är skrämmande vilket tufft yrke man gett sig in på, och det gäller att ha en självkänsla stark som betong om man ska klara sig. Nu gled jag iväg här känner jag, haha. Plugg var det ja! Puss :)

Soohohohoool

Tillbringat dagen nere på stan i den underbara solen, strosat omkring i affärer och fikat med världens sötaste Malin. Vi skrattade ikapp våra veckors uppehåll vi haft ifrån varandra, och folk undrade nog vilka miffon som hade rymt från särskolan. Nu ska jag snabbt få i mig lunch innan jag möter upp Jossan för att kila på föreläsning om examensarbetet i höst. Tänk att jag bara har en termin kvar på min utbildning, känns alltför nära! Efter föreläsningen ska jag cykla direkt till gymmet för att köra afro, core och booty express. Ingen idé att vila, snart är sommaren här - med andra ord - bikinisäsong!
www.emeran.blogg.se

Smygfotade Malin som inte hade ställt upp på bild frivilligt, höhöhö.
På min blogg får minsann ingen vara anonym! ;)



Cyklopet till solglasögon fick haka på!


FEJN



Mannen har gått och skaffat linser! Äntligen kan man slippa de där glasögonen till irritationsobjekt som ständigt förstör en öga-puss-situation eller drar till sig fettfläckar av min feta näsa som ständigt är ivägen och kladdar ner allt som kommer i dens väg! Men utan glasögon blir han sådär oskuldsfull och liten, jag vill bara ta honom i min famn och tala om att allt kommer ordna sig!! Hans ögon blir så små att jag behöver ta fram ett förstorningsglas för att hitta ögonkontakt. Men han är en vuxen karl nu som övat och väntat i över tio år på att bli lins-mogen, så grattis älskling! Men glasögonen får nog hänga på ibland ändå. För att kunna se så där viktig ut vid arbetsintervjuer. För att se sådär tankfull ut då glasen tvättas med kanten på skjortan medan en lång konstpaus utförs i ett tal. Eller när glasögonen glider ner på nästippen och ögonbrynen höjs i en extremt auktoritär roll, och bara jag hör Emilia så känns det genast som jag gjort något dumt och ska skickas till rektorn. Ja, linser i all ära. Men glasögon ger makt.

VÄRMEN

Åhhåå vilket underbart väder det är, cyklar igenom staden och drar in vårluften i mina näsborrar tills jag blir alldeles hög på denna chockerande värme som kommit till vårt land. Varför bor vi inte i ett varmare klimat när det nu gör oss så lyckliga? Har precis kommit hem från gymmet där jag körde 20 min snabb löpning och sedan rygg och biceps på gymmet. Underbart skönt! Nu blir det tonfisk och avokado innan veckans studier ska planeras. Mam mam, smell you later!

Jag och Karin förra helgen på Berså. Love you.


Att invänta

Sitter på tåget på väg hem till Linköping. Det känns både olustigt och obekvämt att lämna mitt ena hem. Och nu ska jag då försöka umgås med Linköping helt plötsligt. Och hur kan en vecka gå så fort? Skola och en massa ansvar för mitt liv väntar och hade jag kunnat hade jag velat pausa och ha söndag hela veckan. Solen skiner mellan tallarnas toppar och temperaturen står på +15 grader, välkommen efterlängtade vår! Hade velat umgås med dig men en ny vecka med portfolioarbete väntar.. och ja.. Livet. Men nu sitter jag på ett tåg så jag höjer musiken ytterliggare och lutar mig mot fönstret och tittar på ängarna som rullar förbi utanför. Än är det inte måndag. Och än kan jag få vara med mig själv och mina tankar.

Vad hände?

Seriöst, vad hände igår? Bjöd över några få vänner för grill och lite drinkar men sen då? Det yttersta jag känner till är att jag hade förbannat roligt! Haha.. En däckad Andreas i trappuppgången, ett förvirrat konstaterande hur dåliga brandvarnare det finns i huset, oväntat besök av Jonas Gardell (?!) men viktigast av allt - jag fick träffa min fina Linda igen! :) Efterfesten spårade som alltid med mängder av mat och så mycket skratt att min röst är helt wiskey idag. Nu blir det frulle, ska bara väcka Erik som ligger död i sängen. Sedan blir det powerwalk i solen, vilket underbart väder det är! ÄLSKADE LÖRDAG ♥



Utkast





Kvällens outfit! Dags att trotsa stormen och tända på grillen :) Dags för mina hajk-skills att komma till användning ;) Älska fredagar!!!!!

Onsdagsfira

Gårkvällen spenderades på Jensens med rött vin och rött kött lill-lördag till ära. Vi pratade strunt och hade det mysigt trots ett enormt sug efter att vara ute och ha picknick istället. Vädret inbjöd till grill och studenterna på tärnvägen hade letat sig ut med systemetpåsar och vårjackor för att tända grillen och öppna en skummande öl i kvällssolen. Om vädret tillåter inviger vi grillen imorgon för att få de där första vårkänslorna av att ha solglasögon i pannan, eftersom solen omöjligt kan vara så stark nu, och vårjackan som egentligen är alldeles för kall för att användas redan nu. Okej!? Grill här imorgon om solen skiner! Med några glas vin och grillade majskolvar så ska nog en fredag kunna bli riktigt bra :)

Lexington har by the way fått in så galet snygga skor, check them out änna!


Klädrensning

Hello blog readers, tycker ni syns lite dåligt här nu för tiden. Vad händer med era kommentarer, känns så tomt att blogga utan dom!? Släng in en kommentar och bjud lite tillbaka vettja, gärna med en bloggadress så jag får något att läsa jag med ;)

Anyway, sitter och kollar mitt tradera, försöker få sålt lite Odd Molly kläder. Har flera blusar och klänningar som bara hänger och dammar i klädkammaren så kan lika gärna sälja av mig lite. Ingen av er som är sugen på Odd Molly kläder för halva priset eller mindre? Appropå kläder så har jag städat lite i garderoben idag och fyllde tre väskor med massor av kläder jag inte vill ha kvar. Vill gärna ge bort allt inklusive väskorna så finns det någon gosing till vän som läser min blogg får ni hojta till om ni vill ha massa kläder och väskor! :)


Tisdagschill



Haft världens skönaste och slappaste dag! Tog en ordentlig sovmorgon imorse, skrev klart mitt arbete, åt lunch och kollade på lite serier. (Självstudier is the shitttt!) Sen kilade vi in till stan en stund innan vi landade hemma i soffan och avnjöt sushi och bacardi breezer. Nu väntar myshäng med lite mer god dricka, massor av lösgodis och bara tisdagschill som är det bästa på hela veckan. Andreas kommer och joinar också! Puss så länge :)

Don't laugh and drive

Bjussar på några bilder från i lördags med mina älsklingar, världens stördaste människor som får mig att skratta tills jag kissar ner mig. PUSS på errrrrr



Måndag

Det är sant det där med att ju större yta du har ju större blir du. Att sova i vår 180 säng inatt och ändå inte riktigt få plats med alla ben och armar som letar sig utåt likt en sjöstjärna får mig att inse både hur otroligt skönt det är att äntligen få sova i min säng, men också hur ofantligt mycket plats jag faktiskt tar. Men också hur hårt jag sov inatt, tror inte ens en jordbävning hade kunnat väcka mig. Bakisdag nummer två är här, och ja, jag har två dagar. Har kunnat tvätta och plugga hela dagen men min kropp arbetar fortfarande frenetiskt med att få ut alla gifter ur min kropp (utan att ge missledande signaler) och jag känner mig gammal. Men snart ska jag krypa upp i soffan och ta måndagsmys med min älskling, och kanske åka till affären och köpa något så vi kan fira måndag ikväll :)

Det bästa med att vara hemma och hälsa på är att få hotellfrukost med jordgubbar, rostat bröd, juice och marmelad. Att sitta och dricka cider mitt på dan på en uteservering. Att känna den fuktiga luften som påminner om utlandet. Att känna att man på riktigt har semester.


Bakfyllan from hell så att säga

Jag svär, vid lucifer, jag ska aldrig mer dricka. Bortsätt från bakfyllegarv, bortamatch med min älskade Karin inatt och en riktigt rolig kväll igår så är det absolut inte värt den migrän jag har ända in i skelettet idag. Efter ungefär två timmars sömn känns kroppen en aning rostig alltså. MEN vad roligt det var att träffa hela Hönö-gänget på Berså igår, jag tror aldrig jag fått så många chockade ansiktsuttryck eller glädjande tjut när jag visat mitt face någon annanstans ;) Och Karin, fan vad jag älskar dig! Fördrickan hemma med killarna och bästa Carro innan krogen spårade tidigt och det är underbart att få komma hem och skratta så mycket man bara kan göra här! Nu ska vi ta tåget till Örebro, två timmar xtvåtusen och en stor tigerkaka framför Inception är planen. Sen ska jag äntligen få kvalitetstid med min prött i en hel vecka, och jag kan inte vara lyckligare!

Hem till götet!

Sådär ja, taggad och redo för fyra timmar buss mot Göteborg! Har laddat upp med godis, böcker och spotify så fredagsmyset kan börja! Har ni tips på bra program på playkanalerna, tipsa gärna så går resan lite fortare :) Längtar ihjäl mig!
www.emeran.blogg.se


RSS 2.0