Pick yourself up and dust yourself off and back in the saddle.






Hello sunshines or zombies. Var ni också ute och röjde igår, eller tog ni ansvar och mår bra idag? Vilka tog den där onödiga kvart i två shoten då? Någon mer som gick barfota hem från stan (vilket tar en timme) bland vattenpölar och leriga löv? Inte det nej. Just me then.

Kvällen var i alla fall amazing. Efter middag och vin styrde vi upp en pubrunda som var riktigt lyckad! Mysiga hak med antika möbler, gamla byggnader, husets vita vin och heta diskussioner, gjorde livet lite lättare såhär mitt i all tentaångest. Vi avslutade kvällen på Frimis vilket resulterade i ett väldigt dåligt första intryck. Vi hade kul ändå, men frågan är om alla utslängda 12-åringar och fjortistjejerna med "attityd" tyckte att det var lika roligt. Hur som helst, vi dansade tills svetten var outhärdlig, min klänning hade ändrat färg och till det började bli svårt att andas. Precis så en utekväll bör avslutas!

This is our motto, your time to shine, dont wait in line!



Nu sitter vi och väntar på bussen, första cidern är öppnad och bortsett från allt klor som bubblar i både näsa och huvud, så mår jag riktigt bra! Försöker få tiden att gå nu, för är riktigt taggad på kött! Vi ska in till stan och äta gott, dricka gott, och må gott :) Är så hungrig så jag ser blodiga köttbitar och rödvinsås framför mig. Varför väntar man alltid med att äta när man ska på restaurang? Måste man vara totalt ursvulten, liksom? Jaja, hoppas ni får en underbar lördagkväll vänner! POK :)

För vi har vårat glada barnasinne kvar!



Låt er inte luras av den mogna ytan.. Nu drar vi till Gustavsviks äventyrsbad och leker av oss all energi! Vildvattenfors, vattenpister, vågbassäng, utomhuspool, grymma vatenrutschbanor, bubbelpooler och vattenspel - kan det bli bättre? På med baddräkt och mysdress, nu halsar vi två red bull och sen kör vi!!

Studentknep för kill me shoes



Super super super snygga höstfavoriter från http://modekungen.se. Funderar starkt på att söka stipendium för att bota denna eviga längtan att vilja pryda min kropp med vackra kläder och skor. Men frågan är om stipendium delas ut för att släcka denna törst efter shopping? Jag måste testa!

Vi som älskar fredagsmys



Fredagkvällen bjöd på enorma svettmängder. Dansade waka waka tills benen höll på att vika sig. En underbar känsla det där, när alla problem försvinner och endorfinerna sprider sig som ett lyckorus i kroppen. Morfin och lyckopiller, släng er i väggen! Väl hemma gjorde jag tacos alá paprika-chili crème fraiche, till ett glas rött och med bästa musiken på. Sedan spenderades kvällen med älsklingen i soffan, med vin och choklad framför Skavlan. Precis så en fredagkväll ska vara.

The Social Network



Efter ett grymt pass Afropowerdance igår, åkte vi in till O'learys och tog ett glas innan det vankades bio. The Social Network gjorde sig väldigt populär i våra ögon kan jag tala om, i alla fall i mina och Eriks. Jösses vilken spännande film, och jag vill bara veta mer och mer nu! Dock fick jag så starka hatkänslor mot huvudpersonen, facebookskaparen Mark Zuckerberg, att jag ville åka hem och radera mitt facebook-konto!

Men efter att ha googlat runt lite, så ser han inte lika hemsk ut i verkligheten, och jag kan inte undkomma hur imponerad jag blir av en sådan framgångsrik människa på bara 26 år. 2009 var han rankad som den yngsta dollar-miljardären i världen. Det är helt insane! Det går inte ens att göra av med så mycket pengar! Fuck me from the side, liksom.

Efter bion tog vi ett glas till på Pitchers och pratade massa skit, och världens bästa kille agerade taxi hem :) Idag vaknade jag klockan 2 - klockan 2! Hur är det ens möjligt? Är det normalt att sova så länge utan fylla eller sjukdom? Jisös vad slutkörd jag måste va, haha, MAN I love college!

Dagens kap



Beställde hem dessa fina knästrumpor precis från http://provrummet.se i marinblått (efter viss beslutsångest). Superfina till en volangtunika eller till ett par shorts!

Kulturreservatet i Wadköping


 

Promenadmys i Wadköping. Örebro har sina små guldkorn undangömda, man får gräva sig ut lite och försöka sig på vägarna utanför Campus (hur svårt det än må vara). Men vips så får man uppleva både Svartån, medeltids-butiker och gamla byggnader i 1800-tals stuk. Här kan man klä upp (ner?) sig i underkjol och spets, leka Junibacken och drömma sig bort till både Smedens kopparsvett och egenmald köttkorv. Eller så tar man sig en mysig promenad runt Svartån, tar en fika på ett mysigt gränd-café och bara inte pluggar för en stund. :)


Lärare, säg finns det något kärare, lärare det käraste vi vet. Och finns det något kärare så är det ju två lärare. Lärareeee.. Det käraste vi vet!

 

Seminarium, gruppdiskussion, föreläsning, plugg hemma, gaaaah mina ögon somnar vilken sekund som helst. Men det är kanske nu man ska passa på att njuta, sen kommer det verkliga livet. Arbetslivet. När man ska arbeta varje dag! Hur pallar man? Jag får lite ångest. Då måste man ju växa upp och bli mogen. Ta ansvar! Man kan inte ligga kvar i sängen och ta lite sovmorgon bara för att de där vinglasen fortfarande ligger och pumpar i tinningen. Ja, man får nog njuta av studentlivet så länge det varar. Innan man står där framme helt blottad och möter 25 stirrande ögon, redo att slita mig i stycken. Innan man fortsätter den här cirkeln att alltid gå i skolan. En speciell känsla det där, att jag aldrig har och aldrig kommer att lämna skolan. Från förskolan till jag blir 65.

Barn i alla åldrar och skolböcker livet ut - I LOVE IT!!!


So what, I'm still a rock star, I got my rock moves and I don't need you.


Dagens detaljer, rosa och rosetter, jag kan inte få nog!! Idag vankas skola och träning, kanske att vi drar ut och lirar biljard ikväll också. Men jag är grymt sugen på att se The Social Network (Facebook-filmen) på bio, så får se vad det lutar mot ikväll. Nåväl, ha nu en underbar dag älskade vänner långt långt borta! :)


Mondays is all right because I like the way they hurts



Dagen har bjudit på plugg med Jonas hela morgonen och förmiddagen. Vi skrev klart arbetet tills på onsdag och det känns sjukt bra att vara klar i tid! Efter skolan drog jag och Erik till stan och åt sushi och strosade runt på stan i det härliga vädret :) Nu vankas det styrketräning på gymmet, och som vanligt ska jag agera PT åt Erik ;) Ska skrika lite på honom och få blodådrorna att riktigt pumpa! Haha, wish him good luck.... Ikväll blir det Lite Sällskap med trevligt sällskap, lite rödvin och lax till middag. MÖJSIGT!

Det är värt att leva fattigt ett tag om man får vara kung för en dag.



Idag trillar csn och eventuella löner ner på kontot och skapar lyckorus åt vilsna själar. Hyror betalas, kläder inhandlas, nudlarna (dammråttorna?) i skafferiet får sällskap igen och kylen blir åter full med mat. Alkohol är inte längre det enda som finns att förtära, nej såhär i början av månaden passar vi även på att leka nyttiga med sallad, tomater och avokados. Vi tror i vanlig ordning att vi kommer fortsätta att vara lika nyttiga månaden ut. Vi lever på toppen första veckan, för att sedan återgå till samhällets bottennapp. The circle of life, ungefär. Den här månaden kan vara en bra månad att testa på den där vita månaden alla snackar om. Hade varit intressant att prova.

I felt my life with both my hands, to see if it was there.



Idag fyller världens bästa syster år, GRATTIS LOTTA! Systrarna med respektive har varit här och druckit kaffe och myst, och äldsta syster har skämt bort oss som vanligt med massor av kläder. Så nu har det varit garderobsrensning för att få plats med allt nytt, lovely! Med den syrran kan man ha en lyxgarderob trots att man är student ;) Ikväll väntas Beck och godis, men tills dess tar jag mig en kopp te och surfar runt på inredning som får mina ögon att smälta! :)

Hello US Army and the US Marine, I like you very very much.


Jag älskar ju marin-stil och tror ni inte jag dog när jag fick se den här fina tröjan! Den är på snäppet för mycket, fast en sommarkväll i kullaviks hamn med grillen tänd så är den faktiskt alldeles perfekt. Tills dess får den haka på över ett par jeans eller ett par tights. Me like me like me like! Beställde den från www.modekungen.se för 768 kr.

Vinprovning, skratt och frukostbuffé på Java.



Igår spenderades hela dagen i skolan, sedan stod dansen på kvällens schema i form av Zumba, som är så sjukt roligt! På kvällen kom Lotta, Robert, Sofie och Andreas och vi åt thaimat här hemma från någon sunkig take away på Stortorget. Stackars Lotta kunde knappt röra sin mat efter att vi hittat på alla historier om råttsvansar som badade i såsen och cigarrettfimpar i nudlarna. Haha. Sedan hade vi en fantastiskt trevlig vinprovning med 7 flaskor vin. Mumma! Vinflaskor tömdes till ost och kex, och behöver jag säga att det endast var rödvin? Haha, självklart. Lotta och Robert sov över, och idag åt vi världens bästa frukostbuffé på Java. Sedan strosade vi runt istan innan det var dags för lyckostarna att gå på Spa med kärlekspaketet. Ni vill inte ens veta vad som ingår där, jag är så avundsjuk! Nee, nu blir det mys i soffan framför film med varm vetekudde och ansiktsmask: det närmsta jag kommer till Spa ;) Puss!

Dream and wish 'til your dream appears

 

 

Jag vill gå barfota på sval asfalt. Låta sommarregnet smeka min nästipp, brygga starkt kaffe och baka bröd med russin i. Måla en akvarell sådär spontant och sjunga någon fransk låt medan jag drar passionerade penseldrag. Nynna Carla Brunis texter och kunna bära upp en basker snyggt. Vara osminkad och jordnära, sådär naturligt som på film. Bära vita spetsklänningar och ha utsläppt hår. Sitta på ett hustak och skriva poesi, vara djup och dricka expresso. Läsa en sliten bok på ett italiensk café, alldes själv, utan att skämmas. Handla ekologisk mat, vara med och skänka kläder till diverse olika organisationer, vara miljömeveten och politisk aktiv. Ha åsikter som hörs, en vilja som syns! Gå upp tidigt och göra solhälsning i morgondiset, känna det fuktiga gräser mot nakna tår. Plocka äpplen i stråhatt och bära vita knästrumpor. Jag vill hyra ett gammalt torp och skriva en bok.


I used to dream about the life I'm living now, I MADE IT, I MADE IT!


Jag klarade tentan! Tentan jag skrev samtidigt som jag hade 12 sidor hemtenta här i Örebro, vilken jag var tvungen att skriva på en ynka dag för att hinna plugga på salstentan. Man får prioritera helt enkelt. Det är alltid skönt att klara en tenta, men den här tentan är freakin' fantastic skön att klara! Dels för att det var den svåraste jag någonsin har gjort, och dels för att det är sådär kul att ta tåget till Linköping som tar tre timmar för att skriva en omtenta (och inte få träffa mina underbara).. Hur som helst, jag är glad att jag prioriterade och satsade på salstentan, nu kan jag äntligen lägga den bakom mig. Relief!

För mycket lärdom kan knäcka den friskaste



Plötslig besvikelse. En föredetta lärare, som verkar lika okunnig som en bajskorv, saknar förmågan att förstå att läsning och skrivning går hand i hand och stämplar mig fortare än jag hunnit blinka. Och här står jag med böcker upp i halsen och tusen saker att uträtta med alldeles för lite tid. Det enda jag vill är att äta något gott och se en mysig film. Dra på mig kofta och tofflor och dricka rödvin i soffan. Det är ju trots allt studenternas lördag idag, så ett glas vin utan skuldkänslor känns okej, eller? Nu blir det ännu mera plugg, sen vankas Afropowerdance, för att slutligen avsluta dagen i soffan med massor choklad, rödvin och all underbar skit som går på tv ikväll.

You spin my head right round, right round, right round, right round



Mellan sövande böcker om barns språkinlärning, passar jag på att slänga upp den här fantastiska bilden på er mina vänner i ert sanna ess! Haha, wiiie säger Malin, och hur snygg outfit hade inte Wictor? Nu ska jag åter försjunka mig i alla böcker som samtliga konstaterar att barn lär sig läsa genom att läsa. Okay.

I said stop this crazy talk and leave right now and close the door



Önska jag kunde dela med mig av allt gossip som dykt upp efter allas hemfärd, men i risk att orden snubblar in på någon annans näthinna så får jag avstå. Så länge kan jag bara säga att jag häpnas över hur en människa kan bete sig; det är inte besvikelse, det är bara med stor äcklad jag backar femtioelva steg. Man lär sig i livet vilka man kan lita på, vilka som finns där när det gäller, och med bravader som dessa blir jag en vapenryggsäck rikare. Det är hysteriskt kul att vara barnslig, flamsig och skratta åt dåliga skämt så mycket att man ramlar baklänges. Det är underbart att få snubbla på klacken och inte bry sig, att bara bry sig om nuet. Men kom igen, vi börjar bli hyffsat vuxna nu.
Vissa saker är helt enkelt inte okey.

Live well. Laugh often. Love much.



Waka waka och blinda lekar, Horatio Craine och ett Team America. Nu ser ju, hur bra är ni inte? Frågan är vad som var störst kvällen till ära - dansrörelserna eller alkoholintaget? Jag måste medge min tveksamhet. Att använda cider som champagne på dansgolvet är inte bara en bra idé - den är strålande! Ducka för eventuella gullsnippor (alias för bitterfittor) i vimmlet bara. Tjejer med klackar och smink som ger självförtroende kan bli helt livsfarliga. You know it girl. Drama drama drama. Men tacka gör vi, för bråk med taxichauffören, blod i hela sängen, vurpor på scenen och galen dans ger oss något att skratta åt idag.

Dagen efter infylle-bullen



Efter att ha gått fram och tillbaka till sopförrådet sisådär sjuttioelva gånger, diskat ungefär åttahundrasextiotvå glas och hällt Ajax över alla möbler.. Så slår jag mig äntligen ner med tända ljus, favoritmusiken, citronvatten och allt gott godis jag fick igår. Lite roligt är det att Erik lämnades ovetande om alla inflyttningspresenter, att alla rent intuitivt gav mig och inte honom. Hähähä.

Idag har vi haft den mysigaste bakisdagen man någonsin kan ha. Vaknade, tog en dusch, satte på mig myskläder och när alla vaknat kröp vi upp i soffan tillsammans och grabbarna kom över. Sedan drack vi kaffe, åt tunnbröd och gjorde "jag har aldrig" med en "jag har aldrig-kortlek" fast med handuppräckning. Garvade till tusen och smuttade på lite vin trots allt, för att bota den igelhärdiga baksmälla som jag tror vi alla delade. Pratade om gårdagens alla sjuka händelser och skrattade ännu mer tills jag fick ont i halsen. Åh.. Lovely!

I love jeans



Effektivitet! Suttit och läst kurslitteratur och ätit frukost samtidigt denna morgon. Nu ska jag väcka Erik, dags för lite shopping istan och viktiga ärenden. Därefter vankas seminarium och gruppdiskussion. Tvätt och träning står på dagens schema också, innan det slutligen blir middag och ett riktigt fredagsmys ikväll! Måste ladda batterierna inför imorgon då Eriks och mina vänner kommer upp på besök. Tagga! Nu måste jag få på mig lite mascara på dessa trötta ögon innan vi brummar in till stan, ojojoj. PUSS!

Doon't stop us nooow, we're gonna have a ball (time)!



Igår hade vi myskväll hemma hos Andreas och planerade lördagens alla lekar. Det kommer bli så sjukt awesome! Haha, så sjukt pinsamma uppdrag kom vi på, längtar ihjäl mig till att se dem uppfyllas! Inte nog med en noga planering, vi har varit på IKEA i veckan och köpt pallar med mera till lördagen, och imorgon blir det ännu mer shopping på Willys och Systemet. Nu har alla gett klartecken som ska komma också - tjejerna från Linköping, världens bästa Carro, grabbarna hemifrån och det trevligaste folket i Örebro! Dessa underbara människor samlade tillsammans med massa roliga lekar, bål och tapas - det kan inte blir bättre. GE MIG LÖRDAG NU!

Beautiful flowers!



Idag vaknade vi av pappa som hade dukat upp världens brakfrukost, så fruktansvärt lyxigt! Vi åt och pratade länge, sen åkte vi in till stan och promenerade runt slottet bland vackra löv i alla dess färger. Tog en fika på ett café och drack varm choklad med grädde. Sen åkte vi hem, kröp upp i soffan och pratade ännu mer, tills pappa åkte hem. Vi har haft en supermysig helg med pappa på besök, jag har fått en cykel och en kyl full av mat. Vi har ätit så mycket gott och druckit massa gott vin. Nu avslutar vi denna vecka med mer mys, innan allvaret tar fart imorgon. Ensam mamma står på kvällens schema med världens gosigaste kille.

Stars in our eyes cause we are having a good time



Jag vill köra bil, jag måste försöka få med mig Erik ut på vägarna (och bort från hans dataspel som han troligtvis kommer gifta sig med i framtiden). Men den här gången satsar jag på att sitta bakom ratten, istället för på taket. Även om det var sjukt roligt, i alla fall för Erik, jag satt mest och skrek inte så snabbt! Hahaha. Grannarna kollade väldigt suspekt när de såg ett flygande huvud fara förbi ovanför deras perfekt vältrimmade häck. De kollade inte mindre när jag vinkade och hälsade hejsan hejsan! Tror bestämt att tant höll på att få sig en smärre chock, för så beter sig då rakt inte en ung dam! Höhö. Nää, det verkar vara lönlöst att slita Erik från spelet. Det går inte ens att kommunicera med idioten längre! Vi tjejer har det inte lätt asså, är killen inte en sportnörd så är han en datanörd. Vilket som, båda sorterna är döva och blinda, vare sig det handlar om VM eller CS. True story.

Your list of charms is longer than my chain of broken hearts.



En relativt onykter kommentar igårkväll till Erik innan han åkte hem: var vaken när jag kommer hem, du måste steka hamburgare till mig när jag kommer hem inatt! Vem mötte mig inte i dörren när jag vinglade in inatt och stod redo att servera hamburgare? Haha, världens bästa kille alltså. Dessvärre hade jag redan tryckt i mig en kebab innan jag tog taxin hem. Ojdå.

Etanol i mina ådror

Jag vet seriöst inte vad jag hade gjort utan våra mörkläggningsgardiner. Antagligen mötts av ett disigt, fuktigt ljus som trängt in i mina tinningar och skapat en blodpropp bakom vänstra ögat. Trots att jag gick upp i natt och hällde i mig vatten, ipren och vettitusan vad mer, så har mitt hjärta på något konstigt sätt letat sig upp i halsgropen och stannat där. En känsla som skapar kroniskt illamående. Sa någon bakis?! Ge mig en varm bubbelpool, någon grön sliskig drink som rensar kroppen och en vit fluffig morgonrock, så kanske jag övervägar att stanna i detta liv. Eller så kanske lite mys i soffan under täcket framför en komedi med snygga kändisar får mig på andra tankar ;) Det bästa är att det ösregnar ute, universum vill att jag ska mysa idag. Nu blir det brakfrukost med ägg och bacon, sen - soffkoma!!



Trevlig onsdagkväll!



Nu hoppar vi in i taxin och åker hem till Stina. Sen hoppar vi över på mellanfest hos Malin och sedan utgång! Hoppas man orkar hålla sig vaken tills dess bara. Grabbarna ska hem och sova efter förfesten (om jag inte lyckas trycka i dem några drinkar) medan det blir girls night out för mig. Pöss haj!

If perfect is what you are searching for, then just stay the same




Den här fina buketten kom världens sötaste pojkvän hem med nyss, till sin deppiga flickvän som genast blev lite gladare.

Stäng av, blunda, glöm bort och bara va, känn inga krav eller måsten.


Foto: Robert Ericsson

Vi tog vår kriminella bil utan reg skylt till Willys och storhandlade nyss, och fast det är olagligt och otroligt pinsamt att köra omkring i knarkbilen, så finns det ingen större lycko-faktor än en kyl full av mat. Man får offra sig helt enkelt. Nu ska jag ha mysmaraton framför Cougar Town med choklad, bullar och mjölk. Jag får stänga in Erik i arbetsrummet eller nåt. Kurslitteraturen får jag ta tag i ikväll, och träningen likaså. Nu vankas dundermys i soffan, med min goaste kofta och mig själv. Jag behöver ta hand om mig själv helt enkelt känner jag. KRAM!

Her eyes make the stars look like they're not shining, falls perfectly without her trying



Ni anar inte hur mina tårar forsar när jag ser den här videon. Jag vill sitta inne i mysbyxor och äta choklad hela dagen medan jag lyssnar på den här låten om och om igen. Fälla hur många tårar jag vill, bara för att man får vara känslig, och vadå, jag vill inte vara tuff och kaxig. Jag vill sjunga med i låten och trycka på play igen igen igen tills klippet har miljontals visningar. För vadå, den låten är ju grym, varför skulle jag då lyssna på något annat?

Och nej, jag orkar inte dressa upp mig, sätta på ett fejk-smajl och försöka få människor att tycka om mig. Ni behöver inte tycka om mig. Jag är så fruktansvärt trött på människor! Jag är trött på att ensamhet kan vara det mest fruktansvärda, samtidigt som jag inget hellre önskar än att få vara ensam. Nej. Jag stannar hellre hemma med Bruno Mars underbara röst.

She's so beautiful, and I tell her every day. It's so sad to think she don't see what I see. But every time she asks me, do I look okay? I say, when I see your face there's not a thing that I would change. Cause you're amazing just the way you are. When you smile, the whole world stops and stares for awhile, cause girl you're amazing just the way you are.

RSS 2.0